Соломонови острови

Преглед на обявите

Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Соломонови острови

Имот за продажба на Соломоновите острови

Соломоновите острови са държава, съставена от стотици острови в южната част на Тихия океан. Много сайтове са свързани с Втората световна война. Гуадалканал е провинция и един от най-големите острови в архипелага: тук е паметникът, посветен на американските войници, загинали във войната. В Гуадалканал се помещава и столицата на страната Хониара.

Ако искате да се преместите и да закупите имот за продажба в Соломоновите острови, трябва да имате предвид, че състоящ се от 992 острова, Соломоновите острови са третият по големина архипелаг в южната част на Тихия океан. Соломоновите острови са разположени на североизток от Австралия. Столицата на Хониара се намира в Гуадалканал, най-големият остров, с над 30 000 жители. Другите основни градове са Гизо, Ауки и Киракира. Страната е Британска общност.

 

Не е лесно да се намери имот за продажба на Соломоновите острови, защото повече от 90% от островитяните са меланезийски етнически групи, но между Исатаб от Гуадалканал и мигрантите, идващи от съседния остров, имаше силно и ожесточено съперничество. Боевете избухнаха през 1998 г., но през 2000 г. Австралия се намеси, за да възстанови реда и закона.

 

Конфликтът на земята е основната причина за граждански вълнения. Земята е важен проблем и неразделна част от начина на живот на островитяните на Соломон. Островитяните не са склонни да предоставят земя за нетрадиционни икономически ангажименти и това доведе до продължаващи спорове относно собствеността върху земята. Една от най-важните характеристики на културата на остров Соломон е, че хората му имат силна привързаност към земята си.

 

Ако искате да закупите имот за продажба на Соломоновите острови, около 95% от земята на Соломоновите острови е собственост на коренни народи, кланове или родове. Тези общински земи могат да бъдат наети заедно с правителството като агенти. Условията на наема могат да достигнат до 75 години за частна търговска употреба. Но това не гарантира, че правото за наем се получава лесно. Често възникват конфликтни искове за един и същ парцел земя и могат да доведат до спорове, забавяйки бизнес процеса и увеличавайки разходите.

Въпреки че има много места за разглеждане, когато планирате да се преместите и търсите имот за продажба на Соломоновите острови, някои от върховете, които трябва да се разгледат, биха били Uepi, Ghizo Island или Honiara. Uepi и Ghizo са малко туристи, но не са пренаселени. Ханиара не е туристическа зона, дори ако има много голямо население от около 57 000 души. Като град с най-голямо население на Соломоновите острови, той е и живописен град, където хората са тихи и са склонни да се пазят. Може да отнеме известно време, за да свикнете със спокойствието на района, но ако предпочитате да стоите далеч от традиционния живот, най-вероятно ще го намерите идеалното място за живеене и закупуване на имот за продажба на Соломоновите острови. Uepi е идеален за тези, които обичат гмуркането, тъй като има красива естествена лагуна, а остров Ghizo е много красив остров. Това е вторият по големина от Соломоновите острови.

2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB